Prijavi se na CPU takmičenje "Snimi reel, osvoji romobil"

29 august 2023

Kategorije

DIJELI

NOVI Snimi reel osvoji romobil POSTER

Spremni za naše takmičenje?

Centar za politike i upravljanje (CPU) organizuje takmičenje u kojem možeš osvojiti električni romobil!

Prijavu možeš poslati do 15.09.2023. 23:59h, a evo i kako.

Takmičenje je otvoreno za sve mlade od 18 - 30 godina koji žive u BiH.

 

Kako učestvovati? Lako!

Sve što trebaš da uradiš kako bi se prijavio/la jeste da snimiš reel za Instagram u trajanju minimalno 10, a maksimalno 60 sekundi na temu “Kako ti, #PametniPotrošač, smanjuješ svoj otpad na dnevnoj bazi?”. Svoju prijavu s ličnim podacima i reelom uploaduj na Google Forms (https://tinyurl.com/prijavacpu), ili ako imaš poteškoća s uploadom, pošalji reel s podacima na mail: dzzerem@cpu.org.ba.

Nepotpune prijave neće biti uzete u obzir.

 Pravo učešća

 Kakav treba da bude moj reel?

Reel prvobitno treba da ima dužinu trajanja minimalno 10, a maksimalno 60 sekundi i da bude u sklopu teme “Kako ti, #PametniPotrošač, smanjuješ otpad na dnevnoj bazi?”. Tebi prepuštamo kreativnu slobodu, te podržavamo upotrebu zvukova/pjesama koje su u trendu, memova i sl. sve dok ne sadrže vulgaran ili neprikladan sadržaj. Snimi nešto novo, inovativno i nesvakidašnje!

Kriteriji za kvalifikaciju reel-a:

  • Kreativnost,
  • Inovativnost,
  • Da nosi inspirativnu poruku koja je društveno odgovorna,
  • Da potiče društvo na pozitivne i održive navike.

 

Kako osvojiti nagradu?

Sve prijave objavljujemo na naš profil, a pobjednik je onaj koji u 7 dana od objave skupi najviše lajkova ispod reel-a.

 

Kakvu nagradu osvajam?

Genijalnu! Osvajaš električni romobil Xiaomi 4 Lite! Ovo su sjajne specifikacije pobjedničkog romobila:

  • Brzina: 25 km/h
  • Domet: 20 km
  • Nosivost: 100 kg
  • Uspon: 14°
  • Gume: 8.5''
  • Snaga: 600 W

Za više detalja o tvom budućem električnom romobilu, pogledaj link: https://mistore.ba/proizvod/xiaomi-elektricni-skuter-4-lite/#tab-additional_information

 NOVI Romobil poster

♻️ Gdje mogu naći inspiraciju?

Ako nisi siguran šta da snimiš i kreiraš na temu “Smanjujemo otpad” evo par smjernica. Možeš pogledati naš Instagram profil gdje smo objavili više navika #PametnihPotrošača koje su održive odnosno smanjuju otpad uz pomoć modela cirkularne ekonomije.

Ili ako si posebnog takmičarskog duha, možeš pročitati naše istraživanje o cirkularnoj ekonomiji na našem linku, ili primjere BiH kompanija koje prakticiraju cirkularne poslovne modele na ovom linku.

 

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na mailu dzzerem@cpu.org.ba . Zapratite nas na našem Instagram profilu @cpubih i budite u toku sa svim objavama i narednim takmičenjima!

3, 2, 1, akcija!

13 juli

Cirkularna ekonomija - šansa za tekstilnu industriju

read more
30 maj

30 MAJ - Upravljanje otpadom u Gradu Goražde

read more
25 januar

Cirkularna ekonomija – Šansa za razvoj Grada Goražde

read more
7 juni

Konferencija "Cirkularna ekonomija u BiH"

Centar za politike i upravljanje u sklopu projekta "Poticanje održivog i inkluzivnog razvoja u BiH kroz modele cirkularne ekonomije", koji realizira uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH, organizira konferenciju „Cirkularna ekonomija u BiH", u Sarajevu 7. juna 2022. godine u hotelu Hills, sa početkom u 11.00h.

read more
23 juni

Odgovor na krizu: Maksimiziranje doprinosa telekom operatera ekonomskom oporavku i digitalnoj transformaciji u BiH

Centar za politike i upravljanje (CPU) uz podršku Center for International Private Enterprise (CIPE) organizuje online konferenciju “Odgovor na krizu: Maksimiziranje doprinosa telekom operatera ekonomskom oporavku i digitalnoj transformaciji u BiH“. Struktuirana u formi dva izlagačka panela, ova konferencija će okupiti relevantne donosioce odluka, predstavnike telekomunikacijske industrije i međunarodne eksperte u sektoru.

read more
6 novembar

Konferencija Stabilnost finansijskog sektora u BiH

Centar za politike i upravljanje u sklopu projekta „Promoviranje debate o ključnim reformskim politikama" organizuje konferenciju „Stabilnost finansijskog sektora u BiH“ koja će se održati u Sarajevu 6. novembra u Atrij sali hotela Evropa sa početkom u 12h. CIlj konferencije je da podstakne stručnu debatu, te sagleda napredak na provedbi strukturalnih reformi u finansijskom sektoru, kao i efekte istih na jačanje ekonomskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini.

read more